Jama Pekel

Sprehodite se po čarobni kraški jami, polni zanimivih kapnikov, ki s kančkom domišljije v naših očeh pričarajo vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam nad vhodom razkrije podoba hudiča.

Rimska nekropola

V muzeju na prostem si oglejte prečudovite grobnice Rimljanov, ki so delo vrhunskih mojstrov takratnega časa in spadajo med najpomembnejše in najlepše ohranjene spomenike rimske dobe v Sloveniji in srednji Evropi.

Aktualno

V Šempetru se vedno dogaja kaj zanimivega. Oglejte si, kakšna doživetja za vas pripravljamo v tem času.
Raziščite naravo Raziščite naravo

Raziščite naravo

Po ogledu jame Pekel, enega od biserov jamskega sveta, se lahko sprehodite po gozdni učni poti ali ob ribniku Vrbje, se odpravite na kolesarski izlet po zeleni okolici, obdani s hmeljevimi nasadi, ali se sprostite v bioparku Nivo.

Kam jesti? Kam jesti?

Kam jesti?

Okusite kulinarične posebnosti Spodnje Savinjske doline in spoznajte bogato gostinsko ponudbo našega kraja. Širok izbor različnih jedi bo poskrbel, da v Šempetru nikoli ne boste lačni.

Turizem na kmetiji Kmečki turizem

Kmečki turizem

Vsaka domačija ponuja obiskovalcem svojevrstno doživetje. Lahko uživate v domači hrani, se odpravite na jahanje in si ogledate konjerejo, spoznate hmeljarstvo ali si ogledate najsodobnejši način molže. Povsod vas bodo z veseljem sprejeli.

Spoznajte kulturo Spoznajte kulturo

Spoznajte kulturo

Oglejte si raznolike kulturne znamenitosti iz časa Rimljanov, romaniko in gotiko, ki jo odseva cerkev sv. Petra in spoznajte delo tamkajšnjih umetnikov, ki obsega umetnine od sodobne unikatne keramike do prekrasne savinjske čipke.

Kje spati? Kje spati?

Kje spati?

Po dobri hrani in zanimivih izletih po Šempetru in okolici se prileže tudi počitek. Številni hoteli, penzioni in domačije bodo zadovoljile vsakršno vašo prenočitveno željo.

Prireditve Prireditve

Prireditve

Udeležite se večerov plesa, petja in cvetja na pragu poletja, pozimi pa si oglejte žive jaslice in božično skrivnost v jami Pekel.